Stekt skrei med pepparsås och chorizo

Stekt skrei med pepparsås och chorizo
  • 
4

    4 portioner

  • 20-40 min

Fotograf: Roland Persson

Ingredienser

-
+

600 g  Norsk skreifilé, utan skinn och ben
350 g  chorizo
800 g  spenat, färsk
350 g  tomat
150 g  paprika, röd
1 dl  olivolja
1,5 dl  vitt vin, torrt
4 klyfta  vitlök
   salt och peppar

Gör så här

Mängden ingredienser har ändrats. Kom i håg:
  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Salta skreien. Stek den i olivolja i en stekpanna och tillaga den sedan klart i ugnen (180°C) några minuter till den är 52°C.

Pepparsås:

  • Blanda olivoljan med hackad röd paprika, lök och vitlök i en kastrull.
  • Tillsätt vitt vin och låt koka upp. 
  • Lägg i skållade, skalade och hackade tomater och låt sjuda.
  • Krydda med salt och peppar och låt stå så att smakerna sätter sig.
  • Skär chorizon i mindre tärningar och torka chorizon i ugnen (180°C) i 3 minuter och ställ sedan åt sidan.
  • Fräs spenaten med olivolja och vitlök, krydda med salt.

Servera skreien med sås, spenat och chorizon.