Tagliatelle med räk- och tomatsås

Tagliatelle med räk- och tomatsås
  • 
4

    4 portioner

  • 20 min

  • Svårighetsgrad

    Lätt

Fotograf: Studio Gerstmann-Malinowski

En snabb och enkel tagliatelle med räkor och tomatsås kan lätt bli en pastafavorit till vardags.

Ingredienser

-
+

400 g  Norska Räkor, skalade
400 g  tagliatelle
0,5 dl  olivolja
1 st  lök, gul
2 klyfta  vitlök
40 g  ansjovisfilé
400 g  tomat, konserverad krossad
1 kruka  basilka, färsk
50 g  parmesanost
   peppar, grovmalen

Gör så här

Mängden ingredienser har ändrats. Kom i håg:
  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Koka pastan al dente i vatten med lite salt och olivolja. Häll av vattnet.
  • Grovhacka gullök och ansjovis, finhacka vitlöken.
  • Fräs lök och vitlök i olivolja.
  • Tillsätt ansjovisbitarna och sedan tomaterna. Blanda väl och koka i ca 5 minuter.
  • Tillsätt räkor och grovhackad basilika, koka upp och blanda såsen med pastan.
  • Strö över riven parmesanost och grovmalen peppar vid servering.