Teriyakimarinerad Norsk Lax med kålsallad och chilimajonnäs

Teriyakimarinerad Norsk Lax med kålsallad och chilimajonnäs
  • 
4

    4 portioner

  • 20-40 min

  • Svårighetsgrad

    Medel

Fotograf: Audun Aagre

Att använda teriyakisås som marinad passar utmärkt till lax som ska grillas. Kålsallad och chilimajonäs ger även en härlig smakkombination.

Ingredienser

-
+

700 g  Norsk Laxfilé, utan skinn och ben
2 dl 

Kålsallad

1 st  Kinakål
1 st  morot
1 tsk  cayennepeppar
50 g  socker
1 dl 
3 msk  sesamfrö
2 st  salladslök
   salt och peppar

Chilimajonäs

1 dl  majonnäs
1 msk  chilisås
1 tsk  citron
   salt och peppar

Gör så här

Mängden ingredienser har ändrats. Kom i håg:
  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Skär laxen i portionsbitar och lägg i en plastpåse.
  • Häll marinaden över fisken och knyt ihop påsen.
  • Marinera i kylskåp i minst 1 tim.
  • Lägg finskuren salladskål, riven morot och kajennpeppar i en skål.
  • Häll över äppelvinägern.
  • Låt stå en timme i kylskåp före servering. 
  • Blanda ner finskuren salladslök och sesamfrö i kålsalladen. 
  • Grilla laxen hastigt på varje sida på hög värme.
  • Strö över salt och peppar.
  • Rör ihop ingredienserna till chilimajonnäsen.
  • Smaka av med salt och peppar.