Tex-Mextorsk (Narvik Grande)

Tex-Mextorsk (Narvik Grande)
  • 
4

    4 portioner

  • 20-40 min

  • Svårighetsgrad

    Lätt

Fotograf: Fabian Björnstjerna

Narvik grande är vårt svar på tex mex. En perfekt fredagsmiddag för hela familjen.

Ingredienser

-
+

600 g  Norsk Torskfilé
2 msk  tacokryddor
1 msk  olivolja
8 dl  tortillachips
2 dl  ost, riven
2 dl  tomatsalsa
2 dl  crème fraïche
2 st  avokado
1 st  lime

Gör så här

Mängden ingredienser har ändrats. Kom i håg:
  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Sätt ugnen på 175 grader. 
  • Skär torsken i 2 cm stora bitar. 
  • Blanda ihop tacokryddor och olivolja, blanda ner torskbitarna.
  • Fördela tortillachipsen på ett ugnssäkert fat, lägg på torskbitarna och toppa med den rivna osten.
  • Grädda i ugn i ca 5 minuter. 
  • Ta ut formen ur ugnen och klicka på tomatsalsa och crème fraîche. Grädda ytterligare 3 minuter, tills fisken är klar.
  • Skala och kärna ur avokadon. Tärna i små bitar.
  • Ta ut formen ur ugnen, fördela avokadon över torsken och servera med limeklyftor.