Torsk med dragon

Torsk med dragon
  • 
4

    4 portioner

  • 20-40 min

  • Svårighetsgrad

    Lätt

Fotograf: Alf Börjesson

Smörstekt torsk med dragon är lika lätt att laga som det är gott. Du gör allt i samma panna och slipper diska så mycket.

Ingredienser

-
+

750 g  Norsk Torskfilé, utan skinn och ben
3 msk  smör
0,5 st  citron
3 st  äggula
2 dl  fiskbuljong
1 dl  matlagningsgrädde
3 msk  dragon, färsk
   nejlika
   salt och peppar

Gör så här

Mängden ingredienser har ändrats. Kom i håg:
  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Salta och peppra torskfilén och låt den dra i 30 minuter.
  • Torka av filén och skär den i 4 jämnstora bitar.
  • Bryn snabbt fisken i smör i en stekpanna. Ta upp den.
  • Vispa ihop saft från en halv citron, äggulor och fiskbuljong och häll det i stekpannan. Värm blandningen under omrörning tills den börjar tjockna. 
  • Rör i grädde, dragon och nejlika. 
  • Smaka av såsen med salt och peppar.
  • Lägg fiskbitarna i såsen och låt dem sjuda i ca 5 minuter, tills de är genomkokta.
  • Servera fisken med potatis eller bröd och sallad.