Torsk- och laxburgare

Torsk- och laxburgare
  • 
4

    4 portioner

  • 40-60 min

  • Svårighetsgrad

    Medel

Fotograf: Ingvar Eriksson

Lätt och gott till helgen. Gör lax- och torskburgare med förslagsvis en härlig, lagom het chilimajonnäs.

Ingredienser

-
+

200 g  Norsk Laxfilé, med skinn
200 g  Norsk Torskfilé
1 st  ägg
2 msk  ströbröd
1 st  citron
2 msk  persilja
   salt och peppar
   rapsolja
3/4 dl  majonnäs
2 msk  chilisås
   cayennepeppar
   salt och peppar

Gör så här

Mängden ingredienser har ändrats. Kom i håg:
  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Börja med att ta bort skinnet på laxen, skär sedan ner lax och torskfilé i mindre bitar. 
  • Lägg fiskbitarna i en bunke.
  • Kör i en mixer till en jämn fiskfärs.
  • Tillsätt ägg, ströbröd, den hackade persiljan och ca 2 msk juice från citronen.
  • Salta, peppra och blanda ordentligt.
  • Täck skålen med folie och låt vila i 20 minuter i kylen.
  • Ta ut färsen och forma till burgare, häll rikligt med olja i en stekpanna, låt oljan bli varm och stek/fritera burgarna i ca 2-3 minuter på varje sida. De ska få en härlig gyllene yta.

Chilimajonnäs

  • Blanda ihop majonnäs, chilisås och cayennepeppar.
  • Smaka av med salt och peppar.

Servera med sallad, tomat, chilimajonnäs och bröd.