Torskstek med svamp- och baconfyllning

Torskstek med svamp- och baconfyllning
  • 
4

    4 portioner

  • 40-60 min

  • Svårighetsgrad

    Medel

Fotograf: Fabian Björnstjerna

Den här torskrätten kommer att imponera på gästerna. Den är lätt att laga och får en läcker smak med bacon, svamp och örter.

Ingredienser

-
+

500 g  Norsk Torskfilé med skinn
500 g  kantareller
2 pkt  bacon
2 msk  smör
1 msk  rosmarin, färsk
0,5 dl  persilja
   peppar, hel svart

Gör så här

Mängden ingredienser har ändrats. Kom i håg:
  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Börja med att rensa och putsa svampen.
  • Hacka persiljan. 
  • Stek svampen i smör så den får en härlig yta. Skär bacon i mindre bitar och blanda ner i svampen.
  • Stek ihop så att allt får en gyllene yta och blanda ner örterna. Ta några tag med pepparkvarnen och ställ åt sidan.
  • Lägg ut en torskfilé på en skärbräda med skinnsidan ner, lägg ut svamp och bacon över filén. 
  • Lägg sedan på den andra filén och pressa försiktigt.
  • Bind med steksnöre (som man gör med en vanlig stek).
  • Bryn smör i en rymlig stekpanna och stek torsken så den får en härlig yta på bägge sidor.
  • Lägg över torsken på en plåt med bakplåtspapper. Baka i ugnen på 175 grader i ca 15 minuter.

Tips! Bryn gärna lite mer smör och servera till fisken. Potatispuré och kokta bönor är jättegott till.