Torskwraps (Lofoten Classic)

Torskwraps (Lofoten Classic)
  • 
4

    4 portioner

  • 20-40 min

  • Svårighetsgrad

    Lätt

Fotograf: Fabian Björnstjerna

Prova Lofoten Classic till fredagsmyset istället för tacos. Gott och nyttigt.

Ingredienser

-
+

600 g  Norsk Torskfilé
1 klyfta  vitlök
3 msk  olivolja
1 st  paprika, grön
0,5 st  purjolök
0,5   isbergssallad
8 st  körsbärstomater
4 st  potatis
50 g  smör
1 knippe  dill
2 dl  Keso
4 st  tortilla bröd
   salt och peppar

Gör så här

Mängden ingredienser har ändrats. Kom i håg:
  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Hacka grön paprika och vitlök i små fina bitar.
  • Blanda med olivolja till en marinad.
  • Skär torsken i strimlor och vänd runt i kryddoljan.
  • Strimla purjolök och isbergssalladen. Dela cocktailtomaterna i halvor.
  • Mosa den kokta potatisen och blanda med smöret och purjolöken. Salta och peppra.
  • Stek torsken i het panna, i smör och olivolja, tills den vitnat, ca 3-4 minuter per sida.
  • Plocka dillen i små knippen.
  • Fördela mos, torsk, tomater och toppa med keso och dill på tortillabröd. 
  • Vik upp botten på brödet, vik in sidorna till en rulle och slå lite smörpapper runt.