Tortillawrap med norsk lax

Tortillawrap med norsk lax
  • 
4

    4 portioner

  • 20-40 min

  • Svårighetsgrad

    Lätt

Fotograf: Sentralen

Om du älskar mexikansk mat, prova tortilla med lax! En härlig variation av den traditionella tacon. Snabbt och enkelt också.

Ingredienser

-
+

500 g  Norsk Laxfilé, utan skinn och ben
0,5 st  lök, gul
2 msk  olivolja
1 påse  tacokryddor
1 dl  vatten
2 dl  tacosås
8 st  tortillawrap

Tillbehör

1 st  avokado
1 st  tomat
0,5 st  paprika, röd
0,5 st  isbergssallad
1 burk  majs, konserverad
2 dl  ost, riven
3 dl  gräddfil, lätt
   lime

Gör så här

Mängden ingredienser har ändrats. Kom i håg:
  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Skär laxen i tärningar.
  • Skär upp löken och stek i en stekpanna ihop med olivolja och tacokryddan. 
  • Tillsätt vatten och tacosås, låt koka upp.
  • Lägg försiktigt ner laxtärningarna i pannan och vänd försiktigt så att såsen täcker fisken.
  • Sätt på ett lock och ta bort stekpannan från plattan. Låt laxen ligga och dra i 1 minutt.

Tillbehör

  • Skär upp avokado, tomat, paprika och sallad.

Fyll tortillan med lax, grönsaker och ost. Servera med gräddfil och lime.