Ugnsbakad lax med citron

Ugnsbakad lax med citron, Fotograf: Studio Dreyer-Hensley
  • 
4

    4 portioner

  • 20 min

  • Svårighetsgrad

    Lätt

Fotograf: Studio Dreyer-Hensley

I detta recept på steker du laxen med citron och soja, och serverar den med en fräsch sallad med avokado, lök, äpplen och sallad. Med ris är rätten komplett.

Ingredienser

-
+

600 g  Norsk Laxfilé, utan skinn och ben
2 msk  sojasås, kinesisk
4 msk  olivolja
1 st  citron
   salt och peppar

Sallad

2 st  salladslök
0,5 st  äpple, grönt
1 st 
1 st  avokado

Dressing

3 msk  citronsaft
3 msk  olivolja
0,5 tsk  havssalt

Tillbehör

  

Gör så här

Mängden ingredienser har ändrats. Kom i håg:
  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Värm ugnen till 180 grader.
  • Skär laxen i serveringsbitar och lägg i en gryta.
  • Ringla soja och olivolja över laxen och krydda med salt och peppar
  • Tillsätt rivet skal och saft av citron, och grädda i ugnen i ca. 10-12 minuter.

Sallad

  • Skär löken i skivor och äpple i strimlor och skär upp salladen.
  • Dela avokadon och skär den i bitar.
  • Vänd snabbt samman lök, äpplen, sallad och avokado.

Dressing

  • Rör ihop citronsaft, olivolja och havssalt, och rör ner i salladen.

Servera laxen med salladen och kokt ris vid sidan av.

Tips: Denna rätt kan lätt varieras med skal och saft från apelsin istället för citron.