Ugnsbakad norsk lax på salt med småpotatis

Ugnsbakad norsk lax på salt med småpotatis
  • 
4

    4 portioner

  • Over 60 min

  • Svårighetsgrad

    Lätt

Fotograf: Lina Eriksson

Väldigt enkelt och väldigt gott att laga till en middag med goda vänner.

Ingredienser

-
+

700 g  Norsk Laxfilé, med skinn
600 g  potatis
2 st  paprika, röd
5 dl  salt, grovt
1 dl  olivolja
   rosmarin, färsk
   salt
   peppar

Gör så här

Mängden ingredienser har ändrats. Kom i håg:
  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Sätt ugnen på 200°
  • Häll grovsaltet på en plåt och lägg på både potatis och paprikor. Baka i ugn i 15-20 min.
  • Ta ut paprikorna, skala och skär i bitar. Mixa i olivoljan. Smaka av med salt och peppar.
  • Rosmarinkrydda laxen och baka tillsammans med potatisen på saltbädden i ytterligare 15-20 min. Servera med paprikakrämen.