Ugnsbakad skreirygg med rödbetor, knaperstekt bacon och pepparrotssmör

Ugnsbakad skreirygg med rödbetor, knaperstekt bacon och pepparrotssmör
  • 
4

    4 portioner

  • 20-40 min

  • Svårighetsgrad

    Medel

Fotograf:

Ugnsbakad skrei tillsammans med färglada betor och knaperstekt bacon är bland det bästa som kan ligga på en tallrik. Prova!

Ingredienser

-
+

600 g  Norsk skrei, ryggfilé
2 msk  smör
8 st  rödbeta
2 pkt  bacon
100 g  smör
3 msk  pepparrot
   salt och peppar

Gör så här

Mängden ingredienser har ändrats. Kom i håg:
  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet

Lägg fisken på ett ugnsfast fat och fördela smöret över ryggen. Salta och peppra. Baka fisken mitt i ugnen på 175 grader i ca 20 minuter. Skala betorna och koka i saltat vatten ca 15 minuter tills de blivit mjuka. Strimla och stek under tiden baconet knaprigt och låt det ligga kvar i fettet i pannan. Lägg smöret i en skål, riv och blanda ner pepparroten, smaka av med en nypa salt.

Servera den varma fisken toppad med knaprigt bacon och nykokta betor med en klick pepparrotssmör på.

Byt gärna ut rödbetor mot till exempel gulbetor eller polkabetor för en färggladare maträtt!