Ugnsbakad torskfilé

Ugnsbakad torskfilé
  • 
4

    4 portioner

  • 40-60 min

  • Svårighetsgrad

    Lätt

Fotograf: Per Alfsen

Fisk är lätt att laga. Prova vår ugnsbakade torskfilé med varm sallad gjord på tomater, zucchini, vitlök och paprika. 

Ingredienser

-
+

750 g  Norsk Torskfilé, utan skinn och ben
1,5 tsk  salt
0,25 tsk  peppar

Örttäcke

3 msk  kavring
2 msk  basilka, färsk
2 tsk  dragon, färsk
1 tsk  rosmarin, färsk
1 msk  smör
1 st  ägg

Varm grönsakssallad

4 st  mandelpotatis
1 st  lök, gul
1 st  zucchini
1   paprika, gul
2 tsk  vitlök
2 msk  olivolja
4 st  tomat
2 dl  fiskbuljong
   salt och peppar

Gör så här

Mängden ingredienser har ändrats. Kom i håg:
  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Skär fisken i 4 portionsbitar och strö över salt och peppar.
  • Finhacka rosmarin, persilja och dragon. Smula kavringen.
  • Blanda kavring, ägg och örter i en matberedare.
  • Fördela smeten över fisken och lägg den i en smord eldfast ugnsform. Stek fisken i mitten av ugnen på 175 grader i ca 20 minuter.

Varm grönsakssallad

  • Skålla tomaterna, ta bort skinn och kärnor. Tärna tomaterna och potatisen.
  • Fräs den hackade löken, potatis, hackad vitlök, paprika och zucchini i olivolja tills löken är mjuk.
  • Tillsätt tomaterna och fiskbuljongen och koka tills potatisen är mjuk. Smaka av med salt och peppar.
  • Lägg fisken på den varma grönsaksalladen och servera, gärna med ett gott bröd till.