Ugnskokt torsk med äpplen

Ugnskokt torsk med äpplen
  • 
4

    4 portioner

  • 20-40 min

  • Svårighetsgrad

    Lätt

Fotograf: Ingvar Eriksson

Ugnskokt torsk blir saftig och god. Det är mycket enkelt att laga och går snabbt. Perfekt vardagsmat.

Ingredienser

-
+

600 g  Norsk Torskfilé
0,5 st  lök, gul
3 st  äpple
0,25 st  vitkål
1 msk  senap, skånsk
1 msk  smör
1 dl  crème fraïche

Gör så här

Mängden ingredienser har ändrats. Kom i håg:
  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Smörj en ugnsfast form.
  • Hacka löken och lägg i formen. Lägg grova bitar av kål och äpple i botten. 
  • Dela torsken i 4 bitar, lägg sen i formen.  
  • Slå på 2 dl vatten och ställ i ugn på 180 grader i ca 10 min.
  • Ta ut ur ugnen, lyft ur fisken och lägg åt sidan.
  • Blanda ner senap, salt, peppar och crème fraîche i formen.
  • Smaka av. 
  • Lägg tillbaka torsken och servera.