Vårrullar med fjordörret

Vårrullar med fjordörret, Fotograf: Studio Dreyer-Hensley
  • 
4

    4 portioner

  • 20 min

Fotograf: Studio Dreyer-Hensley

För dig som är ute efter något nytt och spännande – vad sägs om vårrullar med fjordörret?

Ingredienser

-
+

1 tsk  Blue Dragon fisksås
4 st  fjordörretfilé
5 st  rädisa
2 st  morot
10 cm  rättika
1 st  gurka
3 tsk  ingefära, inlagd
2 st  salladslök
3 tsk  koriander, färsk
1,5 tsk  chili, röd
1,5 tsk  chili, grön
8 ark 

Sås

0,5 st  chili, röd
0,5 klyfta  vitlök
2 msk  socker
10 cl  risvinäger
2 tsk  limejuice
1 tsk  sojasås, kinesisk

Gör så här

Mängden ingredienser har ändrats. Kom i håg:
  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Strimla fjordörret.
  • Använd ett juliennejärn eller en kniv och skär rädisa, morot, rättika, gurka och syltad ingefära i tunna strimlor.
  • Skär salladslök i tunna skivor och finhacka koriander och chili.
  • Blanda ihop rädisa, morot, rättika, gurka, syltad ingefära, koriander och chili.
  • Fukta rispappret lätt med vatten och lägg det på bänken eller på en skärbräda.
  • Lägg 2 msk av grönsaksfyllningen på varje rispapper och sprid ut den i ett streck mitt på.
  • Lägg fjordörretstrimlorna på fyllningen. Vik in rispapprets sidor och rulla samman till en stram vårrulle.

Sås

  • Krossa chili och vitlök i en mortel, tillsätt socker och rör tills det bildas en pasta.
  • Tillsätt risvinäger, limesaft och soja och rör till en jämn sås.

Servera vårrullarna med såsen.