Wok med norsk rödspätta

Wok med norsk rödspätta
  • 
4

    4 portioner

  • 20-40 min

  • Svårighetsgrad

    Medel

Fotograf: Synøve Dreyer

Rödspätta är en fisk som passar perfekt att ha i woken. Dess smak lämpar sig bra till de kryddor som används i wokrätter. Om du har bråttom använd frysta wokgrönsaker och färdiggjord sås.

Ingredienser

-
+

400 g  Norsk Rödspättafilé
3 msk  matolja
1 st  morot
0,5 st  paprika
0,5 st  blomkål
100 g  broccoli
100 g  sockerärtor
1 msk  sojasås, kinesisk
2 tsk  potatismjöl
2 dl  fiskbuljong
4 msk  sötsur sås
   salt och peppar

Tillbehör

   ris

Gör så här

Mängden ingredienser har ändrats. Kom i håg:
  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Skär fisken i tjocka skivor.
  • Värm upp oljan i wok eller en djup stekpanna.
  • Stek fisken snabb, ca 1 minut. Ta upp den.
  • Skär grönsakerna i strimlor och stek i 2-3 minuter. Häll på sojasåsen.
  • Blanda ner potatismjölet i fiskbuljongen, häll ner vätskan i woken. Rör om och låt koka upp.
  • Blanda ner sötsår sås, lite salt och per
  • Vänd ner fisken försiktigt och värm upp, tar ca 1 minut.
  • Servera med ris eller nudlar.

Tips: Wok kan krydres på mange andre måter, f eks med hvitløk, chilipepper og ingefær, alt etter egen smak.