Hoppa till huvudinnehållet
Recept

Fiskpaket på grillen med torsk, lax, räkor och dragonsmör

Att grilla är bland det somrigaste som finns. Dessa paket kan förberedas innan, och de går så klart även att tillaga i ugn istëllet för på grillen. 

Tillagningstid20-30 min
SvårighetsgradLätt
Betyg5/5

Ingredienser

Förberedelser

  • Koka potatisen, men så att den nästan är klar, fortfarande lite hård i mitten.
  • Tärna fisken och hacka grönsakerna grovt. 
  • Lägg ut ett ark grillfolie och lägg sedan ett nästan lika stort papper bakplåtspapper eller smörpapper ovanpå.
  • Lägg sedan en klick olivolja på pappret och varva sedan med fisk, potatis, sparris, lök och tomat.
  • Toppa till sist med fetaost, salt och svartpeppar. Slå ihop paketet och ställ redo för grillen.
  • Mosa ut smöret med en gaffel, hacka dragonen och pressa vitlöksklyftan. 
  • Rör ihop smöret med örter och lök, strö över salt och rulla ihop till en rulle i gladpack. Ställ in i frysen.
  • Skala räkorna. 
  • Rör ihop alla ingredienser till såsen och ställ kallt. 
  • Sen ställer du foliepaketen på grillen i 10-15 minuter tills fisken är klar. 
  • Skiva smöret och lägg ner en klick per paket och låt stå en extra minut. Servera sedan genom att ta bort folien, lägg bakplåtspappret i en tallrik, toppa med örtsås, räkor och citron.  NJUT!