Hoppa till huvudinnehållet
Berättelser från Norge

Norska räkor – en fryst delikatess

De här frysta ishavsräkorna från Norge är skalade, kokta och klara att använda. 

Norska räkor – en fryst delikatess

Mångsidiga och läckra räkor

Ishavsräkor är ett av de mest mångsidiga skaldjur som finns. Med färdigskalade och kokta räkor i frysen kan du njuta av norska delikatesser på nolltid. Medan färska och oskalade räkor ofta associeras med en fräsch räksmörgås fungerar de här skalade, frysta räkorna som en smidig ingrediens i vardagsmåltider.

Förutom att de är skalade och förkokta behöver du inte heller lägga tid på att tina upp dem. Tack vare deras individuellt storlek värms de upp på nolltid. Tillsätt de frysta räkorna direkt i varma rätter och njut av den underbara smaken med inslag av hav.

Norska räkor - en produkt av hög kvalitet

De skalade och frysta norska räkorna är en produkt av hög kvalitet – förkokta och redo att ätas. Ishavsräkorna lever i de norska fjordarnas och kustens iskalla vatten samt i Nordsjön och Barents hav. Här finns de perfekta levnadsförhållandena för räkor. De låga vattentemperaturerna får dem att växa och mogna långsamt. Den norska fiskeindustrins effektiva reglering av räkstammen innebär att räkor är en perfekt hållbar produkt. 

De norska räkorna är välkända för sin smakkvalitet. Tack vare den fasta och saftiga konsistensen passar dessa härliga munsbitarna bra som en basingrediens i många kulinariska sammanhang. Från wok och grill till soppor, pizza och pastarätter.

Enkelt och smidigt - med skalade och kokta räkor blir middagen klar på nolltid!

Idéer för enkla vardagsmiddagar med räkor

Med den här snabba och enkla räkprodukten i frysen är det dags att prova på några räkrätter. Räkor och pasta är en utmärkt kombination. Till den här snabba och enkla pastarätten tillsätter du helt enkelt familjens favoritingredienser. Prova på att krydda med vitlök, ingefära eller chili för att locka lockar fram andra fantastiska smaker i räkorna. Vad sägs om att marinera dem i en kryddstark tomatsås innan du serverar dem med pasta?

Nästa gång du gör tacos, varför inte tillaga dem med räkor? Det är otroligt gott och barnen kommer att älska det! Räkor är även perfekta för sallader och pokébowls.

Om du gillar traditionella smaker kan du alltid göra en klassisk skagenröra. Och vi behöver knappast påpeka att räkor är en oersättlig ingrediens i varje fisksoppa. De ger både smak och textur och skapar den perfekta vardagsmåltiden för dig och din familj.