Hoppa till huvudinnehållet
Ceviche på norsk fjordörret med mango- och kaprissalsa
Recept

Ceviche på norsk fjordörret med mango- och kaprissalsa

Fjordörret är perfekt för lätt marinerade rätter. Prova detta recept på ceviche där den är marinerad i citron och serveras med en mango och kaprissalsa.

Tillagningstid20 min
SvårighetsgradLätt
Betyg4/5

Ingredienser

Förberedelser

  • Skär fjordörret i tunna skivor.

Marinad

  • Krossa fänkålsfrön, blanda med citron- och limesaft och krydda med salt och peppar
  • Pensla fisken med marinaden 10–15 minuter före servering.

Salsa

  • Skär mango och rödlök i tärningar och finhacka gräslök och persilja.
  • Blanda mangon och rödlöken med örterna, kaprisen och oljan.
  • Krydda med salt, peppar, socker och citron- och limesaft.