Hoppa till huvudinnehållet
Citrusgravad lax
Recept

Citrusgravad lax

Grava lax själv är lätt och det blir tusen gånger godare än att köpa färdig. Prova citrusgravad lax.

TillagningstidÖver 60 minuter
SvårighetsgradMedium
Betyg4/5

Ingredienser

Förberedelser

  • Den norska odlade laxen behövs inte frysas innan gravning.
  • Skölj laxen i kallt vatten. Torka.
  • Skär bort fett, hinnor och dra bort ryggbenen med tång alt. pincett.
  • Tvätta citrusfrukterna och riv det yttersta skalet fint.
  • Hacka grönpeppar.
  • Blanda det rivna skalet med salt, socker och grönpeppar.
  • Gnid in laxen med kryddblandningen.
  • Avsluta med att pressa saften ur citrusfrukterna och slå den över laxen.
  • Låt laxen vila i rumstemperatur minst en timme innan den ställs i kylskåpet, minst ett dygn.