Hoppa till huvudinnehållet
Fänkålsgrillad lax med saffranskokt färskpotatis
Recept

Fänkålsgrillad lax med saffranskokt färskpotatis

Vill du ha en smakupplevelse utöver det vanliga? Prova den här med fänkålsgrillad lax och saffranspotatis.

Tillagningstid30-40 min
SvårighetsgradMedium
Betyg4/5

Ingredienser

Förberedelser

  • Dela laxen i portionsbitar.
  • Pensla lax med olivolja, strö på fänkål- och senapsfrön.
  • Grilla ca 2 minuter per sida.
  • Fräs potatis och vitlök i olja utan att det får färg. Tillsätt saffran och vin. Låt koka upp.
  • Häll på vatten och lägg i buljongtärning och timjan och sjud utan lock 15-20 minuter till vätskan kokat in i potatisen. Späd eventuellt med lite mer vatten om det behövs. Rör regelbundet.
  • Häll i 2 msk vardera av apelsin- och citronsaft i slutet och vänd ner finhackad chili och tunt skivade salladslökar.
  • Smaka av med salt och peppar.