Hoppa till huvudinnehållet
Lättgrillad lax med avokado, mango och soja
Recept

Lättgrillad lax med avokado, mango och soja

Laxen ska bara grillas hastigt och sedan marineras och skivas upp. Enkelt och gott.

TillagningstidÖver 60 minuter
SvårighetsgradLätt
Betyg5/5

Ingredienser

Förberedelser

  • Grilla laxen hastigt på alla sidor i högst 1 minut totalt.
  • Finriv ingefäran, hacka citrongräset och finhacka chilin.
  • Blanda soja, ingefära, citrongräs, chili, lime (saft och skal efter egensmak) och sesamolja i en bunke.
  • Lägg sedan laxen i en plastpåse och slå i sojamarinaden.
  • Låt laxen marinera minst 4 timmar i kylen.
  • Kärna ur och skala avokadon, lägg den i en matberedare tillsammans med olivolja och limejuice. Mixa till en slät creme. Smaka av avokadocremen med salt.
  • Hyvla rädisan, tärna mangon och riv pepparroten.
  • Skiva laxen i centimetertjocka skivor vid servering och toppa med sojamarinaden, avokadocremen och de råa grönsakerna.