Hoppa till huvudinnehållet
Recept

Laxcarpaccio “Norden”

Carpaccio är ursprungligen en italiensk maträtt. Detta är ett riktigt läckert recept, där lövtunna skivor av lax serveras med gräddfil och nordiska örter.

Tillagningstid20 min
SvårighetsgradLätt
Betyg4/5

Ingredienser

Förberedelser

  • Skär laxen i tunna skivor och strö över lite salt och peppar.

Örtblandning

  • Grovhacka dill och körvel.
  • Blanda ihop örterna med lite rapsolja, salt och peppar.

Tillbehör

  • Koka ägget till det är hårdkokt och finhacka äggulan.
  • Riv pepparrot fint och skär rågbröd i så tunne skivor som möjligt. Rosta brödskivorna i en torr panna tills de blir spröda.
  • Servera laxskivorna med örter, äggula, pepparrot, rågbröd på toppen, och gräddfil på sidan av.