Hoppa till huvudinnehållet
Recept

Laxpasta

Pasta och lax är en god kombination och tillsammans med en härlig ostsås blir rätten extra smakrik.

Tillagningstid20-30 min
SvårighetsgradLätt
Betyg4/5

Ingredienser

Förberedelser

  • Koka pastan enligt förpackningens anvisningar. Koka ärtor tillsammans med pastan i dom 3 sista minuterna av tillagningstiden .

  • Skär laxen i tärningar (cirka 2 cm) och salta lätt.

  • Häll matlagningsgrädden i en kastrull och låt grädden koka upp.

  • Tillsätt riven parmesan och rör om ordentligt.

  • Vänd ner laxtärningarna så att de täcks av sås och lägg på kastrullocket.

  • Ta bort kastrullen från plattan och låt laxen stå och dra till sig av smakerna i cirka 2 minuter. 

  • Hacka basilikan och blanda ner i såsen precis innan servering.

  • Servera pastan med laxsåsen.

Tips: I stället för parmesanost kan du använda vanlig ost, några matskedar pesto eller lite blåmögelost.