Hoppa till huvudinnehållet
Laxsandwich
Recept

Laxsandwich

Den här rätten har lite asiatisk touch med ingefära, citongräs och chili. Lätt att göra till många och passar fint till en fräsch sommarmiddag.

Tillagningstid30-40 min
SvårighetsgradMedium
Betyg5/5

Ingredienser

Förberedelser

  • Dela laxen på hälften och lägg i en långpanna med skinnsidan ner. Slå över sojan.
  • Riv ingefäran och citrongräset fint på ett rivjärn och gnid in i köttet.
  • Skär chili i tunna ringar och strö på laxen. Riv över skal från 1 lime.
  • Vänd på laxen så att all smak fastnar på fiskens köttsida.
  • Lägg över på folie med köttsidorna mot varandra. Linda folien tätt runt laxen.
  • Lägg på grillen och baka i ca 10 minuter på varje sida.Dela limen i halvor och grilla med snittytan nedåt.
  • Dra skinnet av laxen och pressa sedan limen över den färdiga fisken.