Hoppa till huvudinnehållet
Recept

Pennepasta med norsk lax

En enkel och supergod pasta där den norska laxen är hjälten.

Tillagningstid20 min
SvårighetsgradLätt

Förberedelser

  • Skär laxen i kuber
  • Värm en stekpanna och stek alla sidor av laxkuberna tills de fått färg, ta ur de ur stekpannan och låt vila.
  • Koka pastan enligt anvisninarna på förpackningen.
  • Pressa eller hacka vitlöksklyftan fint och lägg ner i stekpannan, låt steka på mediumvärme i ca 20 sekunder.
  • Tillsätt finhackad chili, kapris och färsk persilja.
  • Dela citronen och pressa i så mycket saft du kan från ena halvan. Rör runt.
  • Tillsätt skal från en halv citron.
  • Häll vattnet av pastan men spara ca 1 dl av pastavattnet och tillsätt i såsen. Låt puttra på låg värme.
  • Tillsätt pastan och mascarponeosten. Blanda väl.
  • Blanda ner ytterligare persilja.
  • Tillsätt laxen och blanda försiktigt.
  • Servera direkt.