Hoppa till huvudinnehållet
Pulled salmon med asiatisk sallad
Recept

Pulled salmon med asiatisk sallad

Pulled lax på grillen är en fantastisk rätt som du verkligen borde prova. Perfekt för sommaren!

Tillagningstid 40-50 min
SvårighetsgradLätt
Betyg4/5

Ingredienser

Förberedelser

Marinad

  • Finhacka vitlök och chili. Skär ingefäran och kaffir-limebladen i tunna strimlor och lägg allt i en skål.
  • Häll i ketjap manis, vanlig soja, limesaft, sesamolja och jordnötssmör. Blanda allt väl.
  • Krossa citrongräset lätt så att det spricker – det frigör smaken – och lägg det i marinaden.
  • Låt marinaden stå i rumstemperatur i 30 minuter så att smakerna blandas.

Grillad lax

  • Lägg laxen i en ugnsform och häll marinaden över.
  • Grilla laxen tills den är genomstekt men fortfarande saftig (ca 10 minuter). 
  • Dra isär laxen med en gaffel innan servering.

Servering

  • Koka riset medan laxen grillas.
  • Lägg upp sköljda salladsblad på ett fat tillsammans med hackade sockerärtor, salladslök och skivade rädisor.
  • Skär limen i klyftor och ställ en stor bunt koriander i ett glas med vatten så att den håller sig fräsch under måltiden.
  • Servera pulled lax i salladsbladen, toppa med grönsakerna och servera riset med chiliflakes och koriander.
  • Pressa över limejuice och njut av en explosion av asiatiska smaker!