Hoppa till huvudinnehållet
Vintersallad med rökt lax
Recept

Vintersallad med rökt lax

Ingenting slår en fräsch och lätt vintersallad full av smak. Rökt lax tillsammans med granatäpple och fänkål är en fantastisk kombination ihop med krispig romansallad.

Tillagningstid20-30 min
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Förberedelser

  • Koka småpotatisen och låt den svalna.
  • Skär rågbrödet i tärningar och stek dem krispiga i en panna med smör.
  • Ta bort grova stjälkar och massera grönkålen med oljan och en nypa salt tills den blir mjuk och blank.
  • Strimla romansalladen och blanda med grönkålen.
  • Dela potatisen i bitar, finskiva fänkålen och skär äpplena i tunna skivor. Kärna ur granatäpplet.
  • Fördela alla grönsakerna över salladen. Toppa med skivor av rökt lax eller öring och de krispiga rågbrödskrutongerna.
  • Blanda finhackade örter, senap och crème fraîche. Smaka av med salt och peppar och ringla dressingen över salladen.