Hoppa till huvudinnehållet
Bakad norsk sej med salsa verde
Recept

Bakad norsk sej med salsa verde

Norsk sej, ur ett kulinariskt perspektiv, kan användas för att skapa smakrika rätter som denna bakade norska sej i salsa verde.

Tillagningstid20-30 min
SvårighetsgradLätt
Betyg4/5

Ingredienser

Förberedelser

  • Värm ugnen till 180 ºC.
  • Skär sejen i bitar och dela körsbärstomaterna på mitten och ställ åt sidan.
  • Skala och skär potatisen i tunna skivor. Lägg potatisen i en ugnsfast form, krydda med salt och peppar, ringla över lite olivolja och grädda i cirka femton minuter.
  • Hacka svampen och finhacka sedan vitlök, basilika och timjan.
  • Fräs svampen och vitlöken lätt i lite olivolja i 1-2 minuter, tillsätt sedan timjan och smaka av med salt och peppar. Tillsätt denna blandning i den ugnsfasta formen med potatisen, strö över basilika, salt och peppar och tillsätt fisken.
  • Lägg de skivade tomaterna och soltorkade tomaterna runt fisken och grädda igen tills fisken är genomstekt, i cirka 15 minuter.
  • Till såsen, hacka persilja, mynta och vitlök, lägg i en skål tillsammans med olivoljan, senap och kapris och blanda och vispa ihop tills en tjock sås erhålls.
  • Servera sejen och potatisen med såsen vid sidan av.