Hoppa till huvudinnehållet
Recept

Bakad sejrygg med betor och kapris

Sejrygg är en riktig pärla från havet – mild, fast i köttet och påminner om torskryggen. Här serveras den med klassiska tillbehör rödbetor, krispig kapris, frisk pepparrot och dill. Galet gott!

Tillagningstid50-60 min
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Förberedelser

  • Koka betorna mjuka i lättsaltat vatten, ca 30–40 minuter beroende på storlek. Häll av och kyl ner i kallt vatten.
  • Tryck av skalet och dela betorna i bitar 3 cm.
  • Blanda vatten och salt tills saltet löst upp sig. Lägg i sejryggen utan skinn och rimma i 20 minuter. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper. 
  • Sätt ugnen på 130°C. Lägg fisken i en ugnsfast form och vänd upp med oljan. Tillaga mitt i ugnen ca 12 minuter, tills fisken har en innertemperatur på 52°C.
  • Bryn smöret i en stekpanna tills det skummar och doftar nötaktigt. Tillsätt kapris stek ytterligare 1 minut.
  • Lägg i betorna och vänd runt så de täcks av smöret.
  • Lägg fisken på ett fat. Fördela betor och kaprissmör över fisken. Toppa med riven pepparrot och dill.