Ingredienser
Förberedelser
- Koka betorna mjuka i lättsaltat vatten, ca 30–40 minuter beroende på storlek. Häll av och kyl ner i kallt vatten.
- Tryck av skalet och dela betorna i bitar 3 cm.
- Blanda vatten och salt tills saltet löst upp sig. Lägg i sejryggen utan skinn och rimma i 20 minuter. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper.
- Sätt ugnen på 130°C. Lägg fisken i en ugnsfast form och vänd upp med oljan. Tillaga mitt i ugnen ca 12 minuter, tills fisken har en innertemperatur på 52°C.
- Bryn smöret i en stekpanna tills det skummar och doftar nötaktigt. Tillsätt kapris stek ytterligare 1 minut.
- Lägg i betorna och vänd runt så de täcks av smöret.
- Lägg fisken på ett fat. Fördela betor och kaprissmör över fisken. Toppa med riven pepparrot och dill.