Fishcakes av Norsk sej med röd curry och morotssallad
Det här är krispiga fiskfärsbiffar med sting av röd currypasta och färsk ingefära. Använd vilken sej du vill, fryst eller färsk, och styr hettan efter smak. Spara gärna överbliven fisk i frysen i en liten låda i frysen, när lådan är full har du basen till en ny middag.
Tillagningstid20-30 min
SvårighetsgradLätt
Ingredienser
Förberedelser
- Skiva salladslöken fint till fishcakesen och morotssalladen.
- Skär fisken i bitar och mixa till en grov färssmet.
- Lägg i ägg, röd currypasta, ingefära och salt. Mixa ytterligare 10 sekunder.
- Tillsätt grädden lite i taget samtidigt som du mixar och det blir en jämn smet.
- Vänd i salladslöken.
- Forma små färsbiffar av smeten cirka 5 cm i diameter.
- Stek biffarna 2-3 minuter per sida i olja tills de har en gyllene färg.
- Morotssallad Riv morötterna på den grova sidan på rivjärnet.
- Rör ihop fisksås, honung, soja, limeskal och limesaft. Varva morötter, böngroddar och salladslök i en skål. Häll över marinaden.
- Skär lime i jämna bitar. Lägg salladsblad på ett stort fat och lägg på fishcakesen. Toppa med koriander och lägg på limen.
- Servera tillsammans med morotssalladen och till exempel nykokt ris.