Hoppa till huvudinnehållet
Recept

Fishtacos av Norsk sej med mango- och gurksalsa

Fishtacos är alltid en vinnare! Men den här varianten tar det till nästa nivå eftersom du rimmar fisken soja och lime för maxad smak. Tajin lyfter allt med sin syrliga hetta och salsan får sting av färsk ingefära. Enkelt, fräscht och vansinnigt gott!

Tillagningstid20-30 min
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Förberedelser

  • Blanda soya, limesaft, limeskal och honung till en rimlag.
  • Häll lagen över fisken och rimma ca 12 minuter.

Mango- och gurksalsa

  • Dela gurkan på längden och skrapa ur fröna.
  • Skär längderna i ytterligare 3 längder och hacka gurkan i bitar om 1 cm.
  • Skala och finriv ingefära.
  • Skiva salladslöken fint.
  • Grovhacka korinaderblad och finstrimla stjälkarna.
  • Blanda gurka, ingefära, salladslök, koriander, mango, limesaft, limeskal, honung, chiliflakes och salt till en salsa.

Fishtacos

  • Häll av rimlagen och torka fisken.
  • Badda in den i tajinkryddan och stek krispig i olja ca 2-3 minuter på varje sida på medelvärme.
  • Bryt upp fisken i bitar och lägg på ett fat.
  • Värm de små tortillabröden. Bred på lite crème fraiche och lägg på lite mango- och gurksalsan. 
  • Lägg på några fiskbitar och toppa med koriander. Pressa över lite limesaft.