Hoppa till huvudinnehållet
Recept

Fiskburgare med dillmajonnäs och grönt äpple

Saftig sejburgare smaksatt med gräslök och jalapenos som toppas med dillmajonnäs och syrligt grönt äpple. Dillmajonnäsen blir otroligt vacker i färgen genom att du mixar den med olja som sedan silas. Väl värt att lägga tiden på det då även smaken blir fantastisk.

Tillagningstid20-30 min
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Förberedelser

  • Börja med att tillaga dillmajonnäsen.
  • Mixa olja och dill slätt i en blender och sila genom en finmaskig sil.
  • Mixa äggulor, citronsaft, vatten, honung och salt med en stavmixer i en hög kanna.
  • Tillsätt den gröna oljan i en tunn stråle lite i taget under mixning tills det binder till majonnäs.

Fiskburgare

  • Skär fisken i bitar och mixa till en grov färssmet.
  • Lägg i ägg och salt. Mixa ytterligare 10 sekunder.
  • Tillsätt grädden lite i taget samtidigt som du mixar och det blir en jämn smet. Vänd i finhackad gräslök och jalapenos.
  • Forma smeten till burgare och stek i smör ca 3 minuter på varje sida.
  • Plocka salladsbladen.
  • Skiva äpplet tunt på mandolin.
  • Rosta hamburgerbröden.
  • Bred dillmajonnäs i botten på bröden.
  • Lägg på salladsblad och sedan burgare.
  • Toppa med äpple och gärna lite mer dillmajonnäs. Lägg på locket och servera direkt.