Hoppa till huvudinnehållet
Fiskburgare med dillmajonnäs och grönt äpple
Recept

Fiskburgare med dillmajonnäs och grönt äpple

Saftig sejburgare smaksatt med gräslök och jalapenos som toppas med dillmajonnäs och syrligt grönt äpple. Dillmajonnäsen blir otroligt vacker i färgen genom att du mixar den med olja som sedan silas. Väl värt att lägga tiden på det då även smaken blir fantastisk.

Tillagningstid20-30 min
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Förberedelser

  • Börja med att tillaga dillmajonnäsen.
  • Mixa olja och dill slätt i en blender och sila genom en finmaskig sil.
  • Mixa äggulor, citronsaft, vatten, honung och salt med en stavmixer i en hög kanna.
  • Tillsätt den gröna oljan i en tunn stråle lite i taget under mixning tills det binder till majonnäs.

Fiskburgare

  • Skär fisken i bitar och mixa till en grov färssmet.
  • Lägg i ägg och salt. Mixa ytterligare 10 sekunder.
  • Tillsätt grädden lite i taget samtidigt som du mixar och det blir en jämn smet. Vänd i finhackad gräslök och jalapenos.
  • Forma smeten till burgare och stek i smör ca 3 minuter på varje sida.
  • Plocka salladsbladen.
  • Skiva äpplet tunt på mandolin.
  • Rosta hamburgerbröden.
  • Bred dillmajonnäs i botten på bröden.
  • Lägg på salladsblad och sedan burgare.
  • Toppa med äpple och gärna lite mer dillmajonnäs. Lägg på locket och servera direkt.