Fiskburgare med dillmajonnäs och grönt äpple
Saftig sejburgare smaksatt med gräslök och jalapenos som toppas med dillmajonnäs och syrligt grönt äpple. Dillmajonnäsen blir otroligt vacker i färgen genom att du mixar den med olja som sedan silas. Väl värt att lägga tiden på det då även smaken blir fantastisk.
Tillagningstid20-30 min
SvårighetsgradLätt
Ingredienser
Förberedelser
- Börja med att tillaga dillmajonnäsen.
- Mixa olja och dill slätt i en blender och sila genom en finmaskig sil.
- Mixa äggulor, citronsaft, vatten, honung och salt med en stavmixer i en hög kanna.
- Tillsätt den gröna oljan i en tunn stråle lite i taget under mixning tills det binder till majonnäs.
Fiskburgare
- Skär fisken i bitar och mixa till en grov färssmet.
- Lägg i ägg och salt. Mixa ytterligare 10 sekunder.
- Tillsätt grädden lite i taget samtidigt som du mixar och det blir en jämn smet. Vänd i finhackad gräslök och jalapenos.
- Forma smeten till burgare och stek i smör ca 3 minuter på varje sida.
- Plocka salladsbladen.
- Skiva äpplet tunt på mandolin.
- Rosta hamburgerbröden.
- Bred dillmajonnäs i botten på bröden.
- Lägg på salladsblad och sedan burgare.
- Toppa med äpple och gärna lite mer dillmajonnäs. Lägg på locket och servera direkt.