Ingredienser
Förberedelser
- Sätt ugnen på 200°C, varmluftseffekt.
- Lägg fisken på ett fat och vänd upp med 1/2 tsk salt. Rimma ca 15 minuter.
- Dela purjolöken på längden med roten kvar och tvätta ordentligt. Dela den i bitar om 5 cm och blanda med olivolja och salt i en ugnssäker form.
- Ugnsbaka ca 15 minuter.
- Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten.
- Blanda crème fraiche, grädde, vatten och maizena.
- Fräs curry i smör i 1 minut och tillsätt crème friacheblandningen.
- Tillsätt buljong och sjud på svag värme i 5 minuter under omrörning.
- Smaksätt med salt, honung och citronsaft.
- Torka av fisken och lägg i formen med purjolöken.
- Häll över såsen och toppa med osten.
- Baka ytterligare 10 minuter i ugnen tills fisken har en innertemperatur på 52°C.
- Servera fiskgratängen med potatis, babyspenat och citron.
Tips: Här kommer ett förberedande tips som du kan göra 1-2 dagar innan middagen ska stå på bordet - baka av purjolök, låt formen svalna och lägg på fisken. Koka såsen och låt svalna. Häll över såsen och toppa med osten. Ställ i kylen och kör in i ugnen cirka 15-20 minuter. Vips så var det klart!