Ingredienser
Förberedelser
Vitlöksbröd
- Sätt ugnen på 200°C, varmluft. Riv vitlöken fint och blanda med smöret.
- Bred smöret över brödskivorna och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
- Rosta mitt i ugnen ca 7 minuter tills de är gyllene. Bryt upp bröden och toppa med parmesanost.
Fiskgryta
- Skär fisken i större bitar och strö över salt. Rimma ca 15 minuter medan du tillagar vitlöksbröden.
- Finhacka lök och vitlök. Skär fänkål i bitar om 1 cm. Tärna tomaterna grovt.
- Fräs lök, vitlök, fänkål och fänkålsfrön i olja 2 minuter på medelvärme i en stor kastrull. Tillsätt tomater och fräs ytterligare 1 minut.
- Häll i vinet och koka i 3 minuter. Tillsätt vatten, buljong och grädde, sjud ca 5 minuter. Smaksätt med salt och peppar.
- Häll av och torka fisken så överflödig vätska försvinner. Lägg ner den i grytan och sjud ca 3-4 minuter tills fisken är klar.
- Strö över hackad persilja och servera tillsmamans med vitlöksbröden.