Hoppa till huvudinnehållet
Recept

Fiskgryta med norsk sej och fänkål

Här är ett recept på en fiskgryta som är värt att spara! Servera med vitlöksbröden så du kan skopa upp varenda droppe på slutet. Vardagslyx utan krångel, men med mycket smak!

Tillagningstid30-40 min
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Förberedelser

Vitlöksbröd

  • Sätt ugnen på 200°C, varmluft. Riv vitlöken fint och blanda med smöret.
  • Bred smöret över brödskivorna och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
  • Rosta mitt i ugnen ca 7 minuter tills de är gyllene. Bryt upp bröden och toppa med parmesanost.

Fiskgryta

  • Skär fisken i större bitar och strö över salt. Rimma ca 15 minuter medan du tillagar vitlöksbröden.
  • Finhacka lök och vitlök. Skär fänkål i bitar om 1 cm. Tärna tomaterna grovt.
  • Fräs lök, vitlök, fänkål och fänkålsfrön i olja 2 minuter på medelvärme i en stor kastrull. Tillsätt tomater och fräs ytterligare 1 minut.
  • Häll i vinet och koka i 3 minuter. Tillsätt vatten, buljong och grädde, sjud ca 5 minuter. Smaksätt med salt och peppar.
  • Häll av och torka fisken så överflödig vätska försvinner. Lägg ner den i grytan och sjud ca 3-4 minuter tills fisken är klar.
  • Strö över hackad persilja och servera tillsmamans med vitlöksbröden.