Grillad norsk sejrygg i foliepaket
En riktigt somrig rätt som passar perfekt till grillen och som går lätt att förbereda. Smöret med kapris, parmesan och basilika smälter ner i fisken och blir på så vis också såsen! Extra gött blir det med grillad citron till.
Tillagningstid30-40 min
SvårighetsgradLätt
Ingredienser
Förberedelser
- Tänd grillen och gör en kolbädd på ena sidan av grillen (direkt och indirekt värme).
- Vänd upp fisken med 1/2 tsk salt och rimma ca 15 minuter.
- Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten.
- Torka av fisken och lägg på 4 folieark av aluminium (ca 20x20cm).
- Hyvla smör med en osthyvel och lägg ovanpå fisken. Fördela kapris, hälften av basilikan och parmesanost ovanpå. Vik ihop till paket.
- Dela broccolin i större buketter och vänd upp med olivolja, salt och peppar. Dela citronen.
- Grilla foliepaketen på indirekt värme ca 12 minuter.
- Grilla broccolin och citronhalvorna på direkt värme ca 4-5 minuter.
- Häll av potatisen och tillsätt olivolja, saften av en citronhalvan och mosa ihop till ett stomp med hjälp av en ballongvisp. Vänd i resterande basilika.
- Servera foliepaketen med broccolin, grillad citron och potatisen.