Hoppa till huvudinnehållet
Recept

Grillad norsk sejrygg i foliepaket

En riktigt somrig rätt som passar perfekt till grillen och som går lätt att förbereda. Smöret  med kapris, parmesan och basilika smälter ner i fisken och blir på så vis också såsen! Extra  gött blir det med grillad citron till.

Tillagningstid30-40 min
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Förberedelser

  • Tänd grillen och gör en kolbädd på ena sidan av grillen (direkt och indirekt värme).
  • Vänd upp fisken med 1/2 tsk salt och rimma ca 15 minuter.
  • Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten.
  • Torka av fisken och lägg på 4 folieark av aluminium (ca 20x20cm). 
  • Hyvla smör med en osthyvel och lägg ovanpå fisken. Fördela kapris, hälften av basilikan och  parmesanost ovanpå. Vik ihop till paket.
  • Dela broccolin i större buketter och vänd upp med olivolja, salt och peppar. Dela citronen.
  • Grilla foliepaketen på indirekt värme ca 12 minuter.
  • Grilla broccolin och citronhalvorna på direkt värme ca 4-5 minuter.
  • Häll av potatisen och tillsätt olivolja, saften av en citronhalvan och mosa ihop till ett stomp med hjälp av en ballongvisp. Vänd i resterande basilika.
  • Servera foliepaketen med broccolin, grillad citron och potatisen.