Hoppa till huvudinnehållet
Recept

Grön ärtsoppa med norsk sej och basilika

En grön och len ärtsoppa med smak av basilika och citron! Sjud fisken precis innan servering och häll över soppan. En vardagsrätt som går hem när som helst för vem som helst!

Tillagningstid20-30 min
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Förberedelser

  • Skär fisken i bitar om 3 cm och vänd upp med salt och låt rimma ca 15 minuter.
  • Fräs lök och vitlök på medelvärme i smör i en stor kastrull ca 2 minuter.
  • Tillsätt buljong och grädde, sjud ca 5 minuter utan lock. Häll i ärtor och koka upp igen.
  • Tillsätt basilika, citronsaft, salt och svartpeppar och mixa till en slät soppa.
  • Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull/stekpanna.
  • Torka av fisken och sjud ca 3 minuter under lock tills den är precis genomlagad.
  • Lägg fisken tillsammans med tinade ärtor i botten av djupa och varma tallrikar. Häll i ca 2 dl soppa per portion och ringla över lite grädde.
  • Toppa med basilikablad och citronskal.