Ingredienser
Förberedelser
- Blanda vinäger och dragon. Rör ihop tillsammans med resterande ingredienser.
- Sätt ugnen på 225°C, varmluftseffekt.
- Lägg fisken på ett fat och vänd upp med 1/2 tsk salt. Rimma ca 15 minuter.
- Skala och skiva potatisen tunt, gärna med mandolin. Lägg ut skivorna i ett tunt lager på en plåt med bakplåtspapper. Ringla 1 msk olivolja, salta och peppra. Rosta mitt i ugnen ca 15 minuter tills de börjar få färg.
- Blanda pankoströbröd, persilja och 1/2 dl olivolja.
- Dela tomaterna.
- Torka av fisken och ta ut potatisen. Sänk ugnsvärmen till 175°C.
- Lägg på fisken på potatisen och toppa med ströbrödsblandningen. Lägg tomaterna runtomkring och tillaga ytterligare 10-12 minuter i ugnen.
- Servera fisken direkt från plåten tillsammans med såsen.