Hoppa till huvudinnehållet
Recept

Krispig norsk sej ”allt på en plåt”

Det här är en toppenrätt att rota fram i vardagen. Allt på en plåt och det sköter sig självt.  Smaken på såsen har en toch av bea, det blir så gott tillsammans. 

Tillagningstid20-30 min
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Förberedelser

  • Blanda vinäger och dragon. Rör ihop tillsammans med resterande ingredienser. 
  • Sätt ugnen på 225°C, varmluftseffekt.
  • Lägg fisken på ett fat och vänd upp med 1/2 tsk salt. Rimma ca 15 minuter. 
  • Skala och skiva potatisen tunt, gärna med mandolin. Lägg ut skivorna i ett tunt lager på en  plåt med bakplåtspapper. Ringla 1 msk olivolja, salta och peppra. Rosta mitt i ugnen ca 15 minuter tills de börjar få färg. 
  • Blanda pankoströbröd, persilja och 1/2 dl olivolja.
  • Dela tomaterna.
  • Torka av fisken och ta ut potatisen. Sänk ugnsvärmen till 175°C. 
  • Lägg på fisken på potatisen och toppa med ströbrödsblandningen. Lägg tomaterna runtomkring och tillaga ytterligare 10-12 minuter i ugnen.
  • Servera fisken direkt från plåten tillsammans med såsen.