Krispig norsk sej med skolans kalla sås
Det här är en barndomsfavorit i ny tappning. Minns du skolans kalla sås? Den där krämiga, dilldoftande klassikern med hackad gurka och ett sting av vitpeppar? Här får den nytt liv, serverad med krispigt smörstekt sej. En enkel rätt som brukar bli en solklar favorit hos både små och stora runt bordet.
Tillagningstid20-30 min
SvårighetsgradLätt
Ingredienser
Förberedelser
- Skär fisken i portionsbitar och lägg på ett fat. Salta och rimma i 10 minuter.
- Dela potatisen och koka i saltat vatten tills den är precis klar. häll av och låt ånga av, gärna med lite hushållspapper under locket.
- Hacka inlagd gurka och dill. Rör ihop alla ingredienserna till skolans kalla sås.
- Torka av överflödig vätska från fisken och vänd bitarna i mjöl, sedan uppvispat ägg och avsluta med panko.
- Stek fisken ca 3 minuter på varje sida i raspolja och smör tills den är gyllene och krispig.
- Tina ärtorna. Koka upp en annan kastrull med saltat vatten och koka ärtorna 1 minut.
- Häll av och låt ånga av.
- Servera fisken tillsammans med kokt potatis, ärtor och skolans kalla sås. Toppa gärna med lite dillkvistar.