Hoppa till huvudinnehållet
Recept

Norsk sej med grönsaker

Norsk sej med grönsaker – så enkelt och så gott! Prova denna hälsosamma middag nästa gång du vill laga en fiskrätt för hela familjen.

Tillagningstid30-40 min
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Förberedelser

  • Skölj alla grönsaker.
  • Skär löken och morötterna i tunna strimlor (julienne).
  • Koka broccoli, gröna bönor, kronärtskocka, ärtor, morötter och lök.
  • Hetta upp 2 msk olivolja i en stekpanna. Tillsätt skalad och skivad vitlök. Fräs vitlöken tills den blir gyllene.
  • Tillsätt tärnad skinka och de kokta grönsakerna, och fräs allt tillsammans.
  •  Krydda med salt och peppar och ställ åt sidan.
  • I samma panna, tillsätt resten av olivoljan och stek seien först med skinnsidan uppåt i 6 minuter.
  • Vänd fisken och stek med skinnsidan nedåt i ytterligare 7 minuter.
  • Lägg seien ovanpå grönsaksröran.
  • Krydda med salt och peppar och servera.