Hoppa till huvudinnehållet
Norsk sejburgare med coleslaw
Recept

Norsk sejburgare med coleslaw

Sej är den perfekta fiskburgeringrediensen. Gör denna hälsosamma hamburgare med inlagd coleslaw till lunch eller middag med en liten asiatisk twist.

Tillagningstid50-60 min
SvårighetsgradMedium

Ingredienser

Förberedelser

Coleslaw sallad

  • Blanda vinäger, socker, sojasås och sesamolja.
  • Skär grönsakerna i tunna strimlor och blanda med inläggningssåsen, låt stå medan du gör hamburgarna.

Sejburgare

  • Skär fisken i små bitar och lägg dem i en matberedare.
  • Salta och kör maskinen tills degen är slät – det tar bara några sekunder.
  • Häll i mjölken i tre omgångar, och låt maskinen gå varje gång så att mjölken blir ganska blandad och degmixen håller sig smidig.
  • Tillsätt potatismjöl, hackad vitlök, peppar och gräslök.
  • Stek en liten fiskburgare och smaka av om kryddnivåerna faller dig i smaken.
  • Forma platta hamburgare och stek dem i smör ca. 3 minuter på varje sida.
  • Montera burgarna med coleslaw, grönsaker och valfri sås.