Norsk sejburgare med currydressing och gurka
Om du gillar dansk remouladsås måste du bara testa den här burgaren! Tänk frasig sej som är panerad med curry, lite syrlig gurka, spenat och silverlök. Sejburgaren tillagar du bäst genom att fritera den eller köra i airfryern.
Tillagningstid30-40 min
SvårighetsgradLätt
Ingredienser
Förberedelser
- Börja med att tillaga currydressingen genom att torrosta curryn i en stekpanna på medelvärme 1-2 minuter. Rör ihop med övriga ingredienser.
- Skär fisken i portionsbitar och Lägg på ett fat. Salta och rimma i 10 minuter.
- Torka av överflödig vätska och vänd bitarna i mjöl, sedan uppvispat ägg och avsluta med panko.
- Värm frityroljan i en stor kastrull till 150°C.
- Fritera fisken i oljan i 3-4 minuter tills den är gyllene och frasig. Alternativt tillaga i en airfryer.
- Blanda skivat gurka med citronsaft, honung och salt och marinera 10 minuter.
- Skiva silverlöken tunt.
- Värm bröden. Bred currydressing på underdelen, lägg på spenat, friterad fisk, gurksallad och silverlök. Toppa med mer dressing och sätt på locket.