Hoppa till huvudinnehållet
Recept

Norsk sejburgare med currydressing och gurka

Om du gillar dansk remouladsås måste du bara testa den här burgaren! Tänk frasig sej som  är panerad med curry, lite syrlig gurka, spenat och silverlök. Sejburgaren tillagar du bäst  genom att fritera den eller köra i airfryern.

Tillagningstid30-40 min
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Förberedelser

  • Börja med att tillaga currydressingen genom att torrosta curryn i en stekpanna på  medelvärme 1-2 minuter. Rör ihop med övriga ingredienser.
  • Skär fisken i portionsbitar och Lägg på ett fat. Salta och rimma i 10 minuter.
  • Torka av  överflödig vätska och vänd bitarna i mjöl, sedan uppvispat ägg och avsluta med panko.
  • Värm frityroljan i en stor kastrull till 150°C. 
  • Fritera fisken i oljan i 3-4 minuter tills den är gyllene och frasig. Alternativt tillaga i en airfryer.
  • Blanda skivat gurka med citronsaft, honung och salt och marinera 10 minuter. 
  • Skiva silverlöken tunt.
  • Värm bröden. Bred currydressing på underdelen, lägg på spenat, friterad fisk, gurksallad och  silverlök. Toppa med mer dressing och sätt på locket.