Hoppa till huvudinnehållet
Nuggets med norsk sej
Recept

Nuggets med norsk sej

Krispstekt sej, även kallad nuggets, är enkel och lätt att göra. Servera med pommes frites och en sallad.

Tillagningstid30-40 min
SvårighetsgradLätt
Betyg5/5

Ingredienser

Förberedelser

  • Skär sejen så du får ca. 4 stycken per portion.
  • Vispa ägg lätt och blanda med sweet chilisås i en skål. Tillsätt cornflakes i en andra skål.
  • Hetta upp en panna med smör och olivolja.
  • Täck sejen först i äggblandningen, sedan i cornflakes. Stek nuggets i smör och olivolja 3-4 minuter på varje sida.

Dip

  • Gör en majonnäs genom att blanda äggula och äppelcidervinäger, och tillsätt rapsolja lite i taget under omrörning. Du kan också använda en stavmixer för att emulgera ingredienserna.
  • Krydda med sesamolja, salt och peppar.

Servera

  • Gör pommes fritesen.
  • Skala moroten och skär i strimlor. Dela salladen i hela blad, skölj och lägg upp på en tallrik.
  • Servera sejenuggets med dipsås, morotsstrimlor, salladsblad och pommes frites.