Hoppa till huvudinnehållet
Recept

Panerad norsk sej med remouladsås

Panerad sej serverad med potatis är en klassiker till middag. Remouladen gör rätten extra smakfull. Ett enkelt recept på en billig och god fiskmiddag!

Tillagningstid20-30 min
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Förberedelser

Remoulad

  • Om du vill göra remouladen själv, följ stegen nedan. Annars kan du köpa en färdig variant i butiken.
  • Finhacka kapris och inlagd gurka.
  • Rör ihop ingredienserna till remouladen och smaka av med salt, peppar och några droppar citronsaft.

Stekta lökar

  • Skär löken i tunna skivor. Bryn löken i smör, tillsätt socker.
  • Tillsätt citronsaft och citronskal och låt det sjuda tills det mjuknar.
  • Krydda med salt och peppar.

Panerad sej

  • Skär sejfilén i serveringsbitar.
  • Rör ihop kallt vatten och salt, och låt fiskbitarna ligga i saltlaken i cirka 10 minuter.
  • Ta upp fiskbitarna och torka dem noggrant med hushållspapper.
  • Vänd bitarna i vetemjöl, skaka av överflödigt mjöl och bryn dem i smör i cirka 2 minuter på varje sida.

Servering

  • Servera sejfilén, remoulad, kokt potatis och rivna morötter.

Tips: Om du vill ge remouladen en extra smak kan du tillsätta lite hackad ansjovisfilé.