Ingredienser
Förberedelser
Remoulad
- Om du vill göra remouladen själv, följ stegen nedan. Annars kan du köpa en färdig variant i butiken.
- Finhacka kapris och inlagd gurka.
- Rör ihop ingredienserna till remouladen och smaka av med salt, peppar och några droppar citronsaft.
Stekta lökar
- Skär löken i tunna skivor. Bryn löken i smör, tillsätt socker.
- Tillsätt citronsaft och citronskal och låt det sjuda tills det mjuknar.
- Krydda med salt och peppar.
Panerad sej
- Skär sejfilén i serveringsbitar.
- Rör ihop kallt vatten och salt, och låt fiskbitarna ligga i saltlaken i cirka 10 minuter.
- Ta upp fiskbitarna och torka dem noggrant med hushållspapper.
- Vänd bitarna i vetemjöl, skaka av överflödigt mjöl och bryn dem i smör i cirka 2 minuter på varje sida.
Servering
- Servera sejfilén, remoulad, kokt potatis och rivna morötter.
Tips: Om du vill ge remouladen en extra smak kan du tillsätta lite hackad ansjovisfilé.