Hoppa till huvudinnehållet
Recept

Saffran- och dragonpocherad norsk sej med pressad potatis

Här kommer höstens kanske godaste recept? Det är krämigt, smakrikt, tryggt och festligt! Dessutom är ju norsk sej både prisvärt och nyttigt. Det är så enkelt att lyckas med sejen utan att det blir torrt och tråkigt. Så prova den här ljuvliga middagen snarast!

Tillagningstid30-40 min
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Förberedelser

  • Börja med att tina fisken om den är fryst.
  • När den är tinad kan du salta lätt på båda sidor och låt stå.
  • Skala och koka potatisen. När den är klar pressar du den och saltar lätt.
  • Men medan potatisen kokar så hackar du löken fint, steker mjuk i smör eller olja. Tillsätt vinet och koka nästan så allt försvinner.
  • Tillsätt alla kryddor. På med fond och koka till ungefär hälften är kvar, då tillsätter du grädden och kokar ihop. Smaka av med salt och citron.
  • När såsen är klar så lägger du ner fisken och låter den pocheras klart. Det tar cirka 5 minuter men upp till 10 beroende på hur kall den är när den går i såsen. Om du vill ha lite tjockare sås så häller du bara i lite maizena som du blandat med lite vatten.
  • Haricot verts lägger du i kokande vatten 2 min, häller av vattnet.
  • Salta och ringla över olivolja. Servera allt varmt och gott och njut!