Sandomacka på norsk sej med tonkatsusås
Katsu sando är ju en av världens godaste mackor, ofta fylld med en skiva friterat fläsk. Här har vi gjort samma fast med sej. Det blir galet gott och tonkatsusåsen kan du spara i kylen och servera till nästan vad som helst.
Tillagningstid20-30 min
SvårighetsgradLätt
Ingredienser
Förberedelser
- Rör ihop alla ingredienser till en sås.
- Skär fisken i portionsbitar och vänd upp med salt. Rimma ca i 10 minuter.
- Värm frityroljan i en stor kastrull till 150°C.
- Torka av överflödig vätska från fisken. Vänd först i mjöl, sedan i uppvispat ägg och avsluta med panko.
- Fritera fisken i oljan i 3-4 minuter tills den är gyllene. Alternativt tillaga i en airfryer. Lägg upp på en plåt med hushållspapper och salta direkt.
- Bred på ett jämt lager tonkatsusås på alla brödskivor. Fördela kålen och ringla över majonnäs och senap.
- Lägg på fisken på hälften av bröden och lägg försiktigt på resterande bröd med kålen nedåt ovanpå fisken.
- Skär bort kanterna på bröden och dela mackorna. Servera gärna med lite mer sås och majonnäs på sidan.