Hoppa till huvudinnehållet
Recept

Sejgryta med morot och purjolök

En värmande och god middag med sej, morot och purjolök. Denna rätt är enkel att laga, du behöver bara en gryta och ingredienserna så är middagen snart på bordet!

Tillagningstid20-30 min
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Förberedelser

  • Skär sejfilén i serveringsbitar.
  • Finhacka timjan, skär morötterna i skivor och  purjolöken i ringar.
  • Häll vatten i en vid gryta eller stekpanna med höga kanter.
  • Koka morötterna i två minuter i vatten med citronsaft. Tillsätt sedan purjolöken.
  • Rör ner salt och peppar i gräddfilen.
  • Häll gräddfilen över grönsakerna, smula över en buljongtärning och låt det koka upp.
  • Lägg sejfilén i grytan och låt sjuda på svag värme under lock tills sejfilén flakar sig, cirka 10 minuter.
  • Servera sejgrytan med kokt potatis, lite extra timjan, salt och peppar.