Smörstekt norsk sejrygg med svarta sesamfrön och misosås
Sejryggen blir godast om du rimmar den innan, den blir fastare i konsistensen vilket gör den enklare att steka. Sen blir ju sältan mycket jämnare och godare! Det blir extra krispigt med de svarta sesamfröna likt en panering och med misosåsen blir det inte mer umamibomb än så här.
Tillagningstid30-40 min
SvårighetsgradLätt
Ingredienser
Förberedelser
- Rör ihop alla ingredienser till misosåsen.
- Blanda vatten och salt tills saltet är upplöst.
- Skär sejryggen i bitar om 150g (behåll skinnet).
- Lägg fisken i saltlagen och rimma i 20 minuter.
- Ta upp och låt rinna av på hushållspapper. Ställ eventuellt i kylskåp tills fisken ska tillagas lagom till servering.
- Doppa skinnsidan i sesamfröna.
- Hetta upp olja på övre medelvärme i en stekpanna.
- Lägg i sidan med sesamfrön och stek 2 minuter.
- Vänd fisken, sänk värmen till under medelvärme och lägg i smöret.
- Stek fisken ytterligare 4 minuter tills den har en innertemperatur på 50°C, ös smöret över fisken.
- Ta upp fisken och lägg på ett fat, häll över smöret och låt vila 2 minuter.
- Hetta upp stekpannan igen på övre medelvärme och stek pakchoien ca 1-2 minuter. Smaksätt med citronsaft och salt.
- Lägg sejryggen på talltikar tillsammans med pakchoi och lite misosås.
- Toppa med nyriven pepparrot och servera med nykokt rundkornigt ris.