Ingredienser
Förberedelser
- Sätt ugnen på 200°C. 
- Skär skreifilén i portionsbitar. 
- Rör ut saltet i sjudande vatten och kyl ner, lägg i skreien och låt den ligga och dra 15 minuter. 
- Lyft sedan upp fisken och torka av den med hushållspapper. 
- Stek skreien med skinnsidan ner i solrosolja i en het stekpanna tills skinnet blivit brunt, ca 3 minuter. 
- Lägg skreibitarna i en smord ugnsfast form med skinnsidan upp och tillaga i ugnen tills fisken är färdig, ca 3 minuter (innertemperatur 50–55°C). 
- Stek chorizon frasig i fettet från skreien. Strimla persiljan, ta ur granatäpplekärnorna och riv citronskalet och blanda ihop. 
Potatismos:
- Skala potatisen och skär den i skivor. 
- Koka potatisen mjuk, mosa och rör i mjölk och smör till du får en lagom konsistens. 
- Smaka av med salt och peppar. 
Servera skreien tillsammans med den skurna chorizon på en bädd av granatäppleblandningen och potatismos bredvid.