Hoppa till huvudinnehållet
Stekt skrei med paprikasås och chorizo
Recept

Stekt skrei med paprikasås och chorizo

Här är den perfekta mixen av kryddig och salt chorizo och den delikata smaken av skrei.

Tillagningstid 40-50 min
SvårighetsgradMedium
Betyg5/5

Ingredienser

Förberedelser

  • Sätt ugnen på 180 °C.
  • Skär skreien i portionsbitar och strö på salt.
  • Stek skreien snabbt i olivolja i en stekpanna och lägg fisken med skinnsidan uppåt på en plåt med bakplåtspapper.
  • Placera en stektermometer i fisken och ugnsbaka tills den är 52 °C.

Sås

  • Hacka paprika, lök och vitlök.
  • Blanchera tomaterna genom att skära ett kryss ovanpå, lägga dem i kokande vatten i ett par minuter och sedan lägga dem direkt i kallt vatten.
  • Ta bort skalet och kärnorna, och hacka tomaterna.
  • Blanda paprika, lök, vitlök, olivolja och vitt vin i en gryta och låt koka upp.
  • Tillsätt hackade tomater och låt det puttra.
  • Använd en stavmixer för att göra såsen slät och smaka av med salt och peppar.
  • Skär chorizon i mindre tärningar och torka i ugnen i 3 minuter.
  • Finhacka vitlök och stek i olivolja tillsammans med spenaten.
  • Tillsätt chorizo i spenaten innan servering.
  • Servera skreien med sås, chorizo och spenat.